Tendinte 2021

Am aflat care e culoarea anului 2021! De fapt, sunt două culori analizate cu minuțiozitate de specialiștii de la Institutul Pantone: „Ultimate Grey” – gri suprem și „Illuminating”, o nuanță caldă si optimistă de galben.

„Illuminating” este o culoare asociată razelor soarelui, energiei pozitive și aduce promisiunea unui viitor însorit și prietenos. În timp ce gri-ul e o culoare solidă, care definește situația prin care trece acum omenirea.

În MACHIAJ au aparut câteva tendințe noi, dictate de noul mod de viață, orientat spre protecție.

TEN DE MĂTASE
După ce am stat acasă, obligați de situație, nevoia de a pune machiaj pe față a scazut natural, dar a aparut nevoia de îngrijire, hidratare și rejuvenare a pielii. Pe lângă îngrijire, a aparut un nou tip de machiaj, care arată pielea radiantă, hidratată, însă fără aspect gras.
Acest machiaj se obține folosind ca bază un fond de ten hidratant, aplicat peste o cremă hidratantă și o picatură de ulei (dacă tenul este uscat). Pentru obținerea acestui machiaj radiant, mătasos și diafan, renunțam la pudra mată și la fardurile prea închise la culoare, în schimb putem folosi nuanțele de fard nude.

ACCENT PE MACHIAJUL OCHILOR
Această tendință a aparut organic, după ce am fost nevoiți să purtăm maști în spațiile publice. Există o regulă în machiaj, care spune că atunci când vrem un machiaj mai îndrazneț, nu punem accentul și pe ochi și pe buze în același timp. Dat fiind faptul că buzele sunt ascunse sub mască, ochii au devenit vedetele machiajului. Aici avem destul de multă diversitate, întâlnim machiaje cu eyeliner cu aspect umed, machiaje „ochi de pisică” cu efect 3D, ochi de pisică cu gel argintiu, smokey foarte intens, smokey delicat, machiaje grafice, machiaje în culori neon, machiaje cu accent doar pe gene intens alungite cu mascara.
Sprâncenele cu aspect natural și îngrijit sunt foarte apreciate în continuare. În acest sezon putem observa și apariția sprâncenelor decolorate, purtate în combinație cu smokey intens. Sunt câteva apariții cosmetice ce atrag atenția în mod deosebit: eyelinerul magnetic, pentru genele false cu adeziv magnetic și mascara care alungește foarte tare genele.

ACCENT PE BUZE
Și în machiajul buzelor există diversitate la capitolul tendințe, multe abordari fiind păstrate din sezoanele precedente. Aș menționa aici două mari tendințe: buzele nude (machiate cu balsam transparent sau complet nemachiate) și buzele colorate.
Vorbind despre buze colorate, aș specifica machiajul cu ruj roșu, vibrant, mat, cu contur definit (ochii sunt nude în această combinație). Ar mai fi de precizat machiajul buzelor cu ruj în culori neon și machiajul cu ruj în culori clasice, dar fără contur definit, cu aspect estompat.
(sursa Kudika)

TUNSORI ȘI CULORI ÎN 2021
În materie de tunsori, se poartă… ceea ce te avantajează. Tunsoarea bob nu se demodează niciodată. Dar ca să fie în tendințe în 2021, acestei tunsori trebuie să îi dăm o tentă modernă, să o reinventăm. De aceea, mai bine optăm, de exemplu, pentru o tunsoare bob scurt în spate și lung în părți, în defavoarea unei coafuri bob clasic. Bobul lung este și el la modă. În acest an se va purta, de asemenea, părul cu volum mare și mai ales bucle, dar și cel lung și drept. Coafura coadă de cal este foarte simplu de purtat, de coafat și chiar i se potrivește oricui. Poate fi elegantă, tapată sau cu volum.

Culoarea verde a părului se păstrează foarte bine în tendințe, încă de la finalul anului 2020, dar cu atât mai mult în 2021. Astfel încât, dacă vrei să îți alegi una dintre variatele culori de verde la modă, tot secretul este sa faci culoarea să pară scumpă, cu umbre metalice sau de smarald.
Părul albastru (neon) este cel mai mare trend în materie de culori, la modă, potrivit celor mai mari studiouri din lume. Această culoare (combinație de nuanțe) este deja cea mai cerută în saloane, într-adevăr mai mult de către adolescenți.
Balayage este o tehnică de vopsire a părului în două nuanțe și este în tendințe și în 2021. Chiar dacă ai parul închis sau mai deschis această tehnică se poate aplica pe orice tip de culoare.

(sursa devorbalaocafea.ro)

February 5, 2021 January 17, 2022 bitvice